WInkelmand 0 items - €0.00 0
0 items in cart

Bandages paard

Bandages worden aangebracht als aankleding voor uw paard bij wedstrijden of parades. Speciale werkbandages worden in combinatie met onderlappen gebruikt bij dressuurtrainingen. Je kunt ook bandages gebruiken om de doorbloeding in de benen te stimuleren zodat je paard minder last heeft van stijfheid of zwellingen tijdens het rijden. In het assortiment op Het Ruiterhuis vind je bandages van onder andere Eskadron en ANKY.

Wat je moet weten over bandages voor je paard

Stalbandages stimuleren de doorbloeding van het paardenbeen. Er zijn verschillende zelfklevende bandages beschikbaar die het bandageren makkelijker maken. Je kunt eventueel een verkoelende gel in combinatie met de bandages gebruiken.

Om hun verkoelende werking te bevorderen is het belangrijk dat je bandages correct aanbrengt. Sterker nog, verkeerd aangebrachte windsels kunnen de doorbloeding zelfs verminderen en zo meer kwaad dan goed doen. Let er bij het aanbrengen op dat je de bandages niet te strak aanbrengt, zonder ze af te laten zakken. Na gebruik kun je de bandages gewoon wassen in de machine. Om de levensduur van de bandages te verlengen kun je ze ook met de hand wassen.

Ook andere soorten beenbescherming in het assortiment

Bandages zijn slechts een onderdeel van het totale aanbod aan beenbescherming voor je paard. In de webshop vind je onder andere peesbeschermers, transportbeschermers en therapeutische beschermers. Weet je niet zeker welke beenbescherming het meest geschikt is voor het paard in jouw situatie? Neem contact op met ons professionele team voor meer informatie. Woon je in de buurt van Heerle? Dan nodigen we je uit om langs te komen bij Het Ruiterhuis. Dan kunnen we je uitgebreid adviseren over de mogelijkheden.

beste-webshop